DRENATGE LIMFÀTIC mètode Vodder

El sistema limfàtic està format per una xarxa de vasos limfàtics que drenen el líquid que banya els espais intersticials, que no ha pogut ser absorvit pel sistema circulatori sanguini, amb la finalitat de transportar aquest fluid de nou al sistema circulatori sanguini. També sabem que durant el seu recorregut passa per diferents òrgans limfoides que es troben al nostre cos: el tim, la melsa, les amígdales, la mèdula óssea, els fol·licles limfoides de les mucoses i els ganglis limfàtics.

 

El sistema circulatori limfàtic cumpleix dos funcions molt importants al nostre cos:

 

1. Funció immunològica: El sistema limfàtic forma part del nostre sistema immunitari, que s'encarrega de patrullar pel nostre cos per defensar-lo de qualsevol agent extern o intern. El cos humà es defensa d'agents patògens externs que entren al nostre organisme a través de cèl·lules capaces de destruir-los, com són els macròfags i els limfòcits que creen una respuesta immune amb la formació d'anticossos.

 

2. Funció homeostàtica: El sistema limfàtic s'encarrega de mantenir l'equilibri dels teixits orgànics, regula el fluid intersticial drenat i transporta aquelles substàncies que, per diverses circumstàncies, el sistema circulatori sanguini no ha pogut retornar al torrent sanguini per la seva eliminació.

 

LA LIMFA

 

És un liquid l'aspecte del qual varia entre transparent, lletós o groguenc en funció del lloc del nostre organisme en què es genera. La seva composició és del 90% agua i la rest són proteïnes, sals minerals, glucosa, grasses (colesterol) així com també porten una càrrega cel·lular (limfòcits, macròfags...).

 

EL MASSATGE

 

Mitjançant moviments lents, suaus i rítmics aquest massatge manual reactivarà el teu sistema limfàtic, millorant així la circulació, eliminant la cel·lulitis i inflamacions. Millora el funcionament del sistema immune de l'organisme.


El sistema limfàtic requereix començar buidant la zona de coll que normalment fa de tap per la resta de parts del cos. I després passem a drenar la zona afectada on hi hagi la retenció de líquids. Tot el sistema treballa filtrant tots aquest rebuig que ha pogut acumular-se en teixit intersticial, entre cèl·lules.

Aquest massatge activa el sistema limfàtic durant 2 o 3 dies, eliminant i depurant tot alló que el cos no necessita.

QUÈ ES POT TRACTAR?

 Indicat per a:

 

-Edemes en embarassades i síndrome premenstrual.
-Mala circulació en extremitats inferiors: varius...
-Edemes post-traumàtics o quirúrgics.
-Trastorns dermatològics: cremades, cicatrius, hematomes...
-Trastorns osteomusculars: reumatismes, osteoporosi, lumbàlgies...
-Trastorns neurològics: cefalees, acúfens, paràlisi, migranyes...
-Trastorns digestius: estrenyiment, flatulències...
-Limfedema congènit.
-Estrès.

 

 

En cap cas el drenatge limfàtic pot substituir el tractament d'un facultatiu, ni la medicació que aquest pugui receptar.

*Com a tractament complementari.


POTS TROBAR-NOS A:

c/. Felip II 69, 2-1, La Sagrera  - Barcelona. / Telf. 670443186 / reflexologiasubias@gmail.com