LES FLORS DE BACH

 

Les flors de Bach formen part del grup de les anomenades medicines alternatives. Consten de 38 remeis obtinguts a partir de les flors de determinades plantes les propietats curatives de les quals varen ser descobertes per un metge gal anomenat Edward Bach entre 1926 i 1934.

Per això es va inspirar en els estudis homeopàtics de Hahnemann, el qual se centrava en “tractar l'individu en comptes de la malaltia”, ja que creia en la idea de que la malaltia corporal es desencadena per desequilibris en la personalitat.

S'utilitzen tant per malalties físiques i psicosomàtiques com per a trastorns psicològics o emocionals. Funcionen empenyent l'organisme cap a l'auto-curació, estimulant les seves pròpies defenses.

Per simplificar el sistema el Dr. Bach a més, va dividir les flors en 7 grups, englobant a les que pertanyien a la mateixa categoria emocional. També va crear el Rescue Remedy, una combinació de 5 essències florals per prendre en situacions d'emergència.

Tractar malalties

La malaltia física és, en gran part, el resultat d'un estat d'estrès i desequilibri emocional que persisteix a través del temps, debilitant l'organisme i el sistema immunitari, així com la capacitat de defensar-se davant d'agents patògens. Això és degut a que les respostes com l'ansietat o l'estrès, per exemple, van acompanyades de respostes fisiològiques que a la llarga poden donar lloc a símptomes físics o alteracions que conformen les bases de tot tipus de malaltia.

 

Per aquest motiu, per aplicar els remeis florals en el tractament d'una determinada malaltia, ens basem en característiques de personalitat i estats emocionals negatius que està sentint aquella persona (por, irritabilitat, depressió, ansietat, desgana, agressivitat, odi, etc.) per seleccionar el medicament més apropiat. Quant una persona torna a estar emocionalment equilibrada, el cos és capaç d'afrontar la malaltia per sí mateix i sanar.

 

Les flors de Bach poden utilitzar-se simultàniament amb altres tractaments mèdics. També poden utilitzar-se junt amb psicoteràpia, per potenciar els seus efectes.

Trastorns psicològics

 

Donat que les flors de Bach actuen directament sobre els estats emocionals negatius, poden utilitzar-se en el tractament de problemes d'aquest tipus (ansietat, depressió, obsessions, insomni, traumes, etc.). Els remeis florals actuen a nivell inconscient, empenyent l'organisme cap a l'equilibri emocional i l'auto-curació. Per això moltes persones somnien més al prendre les essències florals, degut a que el seu subconscient està treballant en la resolució de conflictes. Aquest efecte sol aparèixer als pocs dies de començar el tractament.

Els resultats de la teràpia

Els remeis florals no presenten efectes secundaris ni toxicitat. Els resultats seran diferents depenent de cada persona i el temps que ha passat des que van aparèixer els primers símptomes. A vegades es tracta d'un trastorn agut, d'unes poques setmanes de duració. En altres ocasions, és una cosa que es porta arrossegant de fa anys. En el primer cas, el tractament serà més curt, mentre que en el segon pot durar diversos mesos.

És aconsellable per a nens?

Sí. Les flors de Bach funcionen inclús millor i més ràpidament amb nens que amb adults. Són fàcils de prendre, perquè tant sols són unes gotes, i no tenen efectes secundaris, de manera que no poden perjudicar als nens de cap manera.


POTS TROBAR-NOS A:

c/. Felip II 69, 2-1, La Sagrera  - Barcelona. / Telf. 670443186 / reflexologiasubias@gmail.com