LA IRIDOLOGIA

 

La Iridologia és l'anàlisi científica dels patrons i estructures de l'iris de l'ull que localitza les àrees i etapes d'inflamació en tot el cos.

L'iris és la porció de color que mostra l'ull i revela la constitució del cos, les seves fortaleses i debilitats, el seu nivell de salut i les transicions que tenen lloc en l'organisme.

Com es va originar?

La Iridologia s'ha practicat des de fa molt de temps. A l'antiga Índia, Egipte i la Xina, metges i sacerdots realitzaven diagnòstics de salut basats en la condició de l'iris dels seus pacients. La Iridologia es va conèixer a Europa després dels anys 1800, quan un nen, Ignatz Von Peczely, observava a un mussol al seu jardí. El noi va veure clarament una línia negra a l'ull de l'òliba després que aquesta, per accident, es trenqués una pota durant una baralla amb un altre animal. El nen va cuidar de l'au fins que aquesta va recuperar la salut i després va observar l'aparició de línies blanques en tota l'àrea de color negre del seu ull. Més tard Von Peczely es va convertir en metge i va tenir l'oportunitat d'estudiar l'iris de molts pacients. Durant aquest temps d'estudi, Von Peczely va tenir la certesa que existia una relació estreta entre els canvis en els teixits del cos i marques específiques de l'iris i va desenvolupar el primer gràfic detallat, el qual ha estat investigat i revisat, de manera contínua, en els últims anys.

Com funciona?

El complex iris es compon de centenars de milers de terminacions nervioses que connecten, mitjançant impulsos, a tots els teixits del cos a través del cervell i el sistema nerviós. Les fibres nervioses, o trabècula, responen específicament a les condicions de teixits i òrgans amb un reflex fisiològic corresponent que es manifesta en l'iris en forma de lesions i variacions de color. Molts metges d'atenció primària han utilitzat aquesta forma d'anàlisi, juntament amb altres tècniques de diagnòstic, per facilitar una comprensió més completa de les necessitats d'atenció de la salut dels seus pacients. Una imatge digital de molta resolució és ampliada i s'utilitza per grafiar els possibles problemes de salut.

Què demostra?

L'Iris revela la constitució del cos, les debilitats inherents, els nivells de salut i les transicions que tenen lloc en el cos. Una anàlisi completa de l'iris mostra si una persona presenta una bona o pobra constitució corporal, depenent de la densitat de les fibres de l'iris, patrons, estructures, colors i graus de claredat i foscor del mateix. També revela els llocs relatius d'excés d'activitat, irritació, lesions o degeneració dels teixits i òrgans. Els nivells d'acumulació de tòxics també poden ser observats, així com desequilibris nutricionals i químics.

Què NO demostra?

La Iridologia no mostra malalties específiques sinó que proporciona informació sobre els teixits del cos que indiquen tendències cap a condicions de "mal-estar", sovint abans que apareguin els símptomes. La Iridologia no pot localitzar paràsits, càlculs biliars, o gèrmens, però si indicar la presència de condicions d'inflamació i intoxicació que solen ser un refugi perquè es desenvolupin. Tampoc mostra embarassos, ja que és una funció normal del cos femení.

Com pot ajudar?

 

Proclamats a través del temps com les "finestres de l'ànima", els ulls són reconeguts com miralls del cos que registren l'estat dels diferents òrgans i teixits. La Iridologia és potencialment una part integral de l'atenció sanitària preventiva. Té la capacitat d'advertir sobre dificultats o signes de malaltia. La Iridologia pot ser una eina de gran abast que permet determinar el que està passant a l'interior del cos des d'un punt de vista extern simple, indolor i econòmic. En efecte, la Iridologia revelarà què tan bé funciona el cos. La nutrició inadequada i la manca d'exercici soscava la integritat del cos fins que finalment es torna incapaç de revertir les condicions tòxiques nocives a través dels seus propis mecanismes d'auto-curació, fent susceptible a malalties de caràcter crònic. Per tant, la nutrició i la Iridologia són inseparables en la pròpia recerca d'una manera de vida saludable i un programa d'atenció integral de salut. La Iridologia ens pot ajudar a entendre les nostres debilitats perquè puguem enfortir i netejar els nostres organismes de manera que obtinguem el màxim potencial de salut.


POTS TROBAR-NOS A:

c/. Felip II 69, 2-1, La Sagrera  - Barcelona. / Telf. 670443186 / reflexologiasubias@gmail.com